© Ontwerp door GBU

PVC click

PVC click is er in verschillende vormen. Het is een combinatie van PVC en laminaat. Het grote voordeel is de click-verbinding zoals laminaat die ook heeft maar de bovenlaag van PVC. Wicanders Vinylcomfort is een goed voorbeeld hiervan. Een andere optie is PVC met de clikverbinding van PVC. Hier komt dus geen hout aan te pas.

Vinylcomfort is dat comfortabel vinyl? Nee, het is geen vinyl. Ja, het is wel comfortabel. Het zijn eigenlijk PVC stroken met een houten (MDF) laminaatverbinding. Deze zijn dus los te leggen. Maar met VinylComfrort is het comfortabler omdat er extra kurk in de verwerkt zit. Je hebt dus het voordeel van PVC en niet het gedoe met lijmen. Daarbij heb je het gemak van laminaat dat los te leggen is maar door de structuur heeft het negatief klikgeluid en is het toch comfortabel. De structuur van Wicanders VinylComfot ziet er (van onder naar boven) als volgt uit: Kurk, MDF, kurk, PVC, Print(kleur/motief), Beschermfolie.

 

click_pvcDe andere optie is click-pvc. Dit is dan volledig PVC maar wel met een clickverbinding. Het grote voordeel hiervan is dat het vochtbestendig is. Deze versie is dus ook heel goed toepasbaar in badkamers.